Питання оплати праці медичних працівників обговорили на нараді в голови Івано-Франківської ОДА

17 лютого 2022

На нараді у голови Івано-Франківської облдержадміністрації Світлани Онищук обговорили питання забезпечення виконання постанови Кабінету міністрів України від 12 січня 2022 р. № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я», якою передбачене підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та молодшого медичного персоналу.

Участь в нараді взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови районних державних адміністрацій, голови районних рад, міські, селищні та сільські голови та голови обласних організацій профспілок.

Заступника директора департаменту – начальник управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак зауважив, що для ефективної реалізації державної політики в області, передбаченої постановою КМУ № 2, на виплату заробітної плати медпрацівникам у січні передбачено 102 мільйони 789 тисяч гривень. 120 закладів охорони здоров’я області отримували відповідні виплати і станом на 10 лютого вони склали 103 мільйони 999 тисяч гривень.

Присутнім наголосили на важливості додержання вимог чинного трудового законодавства відносно медичних працівників та неприпустимості примусового переведення медпрацівників на неповний робочий час. Зокрема, нагадали про відповідальність, що передбачена чинним законодавством у разі виявлення порушень трудових прав медичних працівників.