Посадовці Управління Держпраці продовжують надавати роз’яснення та консультації тимчасово переміщеним особам

01 квітня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області Андрій Юрочко провів нараду з старостами Поляницького та Тисівського старостинських округів Болехівської територіальної громади.

Метою наради було попередження та недопущення потрапляння у ситуацію торгівлі людьми особами, що залишили місце проживання у зв’язку із агресією з боку російської федерації.

Участь в нараді також взяв поліцейський Болехівської територіальної громади.

Посадовець Управління Держпраці роз’яснив особливості законодавства про працю в умовах воєнного стану, зокрема нововведення у трудовому законодавстві. Нарахування заробітної плати на підприємствах, що зараз призупинили свою діяльність; правових механізмів прийняття на роботу різної категорії працівників; розірвання договору з ініціативи роботодавця чи працівника; роботи в нічний час; зміни в чинному законодавстві щодо норм тривалості робочого часу і надання відпусток тощо.

Наголосив на недопущенні порушення трудового законодавства щодо працівників, а також сприяння запобіганню торгівлі людьми.

Також, інспектор звернув увагу на підтримці підприємств, які у зв’язку з складною безпековою ситуацією переміщують виробничі потужності до Івано-Франківської області.