На Івано-Франківщині інспектори Управління Держпраці продовжують консультувати переміщенні підприємства

14 квітня 2022

Київська багатопрофільна компанія з виробництва та продажу дитячих і спортивних товарів, обладнання, вуличних меблів та м’яких модулів переїхала в місто Долину Івано-Франківської області.

На Прикарпатті підприємство збереже свою спеціалізацію і разом із тим має намір розпочати пошиття військової форми, одягу та найбільш затребуваних на сьогодні інших необхідних речей.

Головний державний інспектор Управління Держпраці Андрій Юрочко зустрівся з керівником підприємства та надав ряд актуальних роз’яснень щодо новацій  у трудовому законодавстві на час дії воєнного стану та охорони праці.

Зокрема, керівника цікавило питання прийняття працівників на роботу згідно умов воєнного стану.

Так, в умовах воєнного стану частина 3 статті 2 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» дозволяє роботодавцю укладати строкові трудові договори, якщо основний працівник евакуювався в іншу місцевість, перебуває у відпустці, простої, тимчасово втратив працездатність або доля якого тимчасово невідома.

Роботодавець також може прийняти працівника на роботу за строковим трудовим договором на період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

Посадовці акцентували підприємцю, що фахівці Управління Держпраці в межах своєї компетенції надають необхідну інформаційну допомогу переміщеним підприємствам у зручному для них форматі комунікації.