Очільник Управління Держпраці в Івано-Франківській провів робочу зустріч з керівником релокованого швейного виробництва

18 квітня 2022

В.о. начальника Управління Держпраці в Івано-Франківській Роман Смага, за сприяння голови Рогатинської територіальної громади, зустрівся з керівником швейного підприємства, яке через воєнні дії перемістило виробництво із міста Харків до міста Рогатин.

Роман Смага узгодив з керівником підприємства низку питань щодо можливості надання підтримки в межах компетенції Держпраці, а саме: надання консультацій та роз’яснень щодо законодавства про працю, а також практичної та методичної допомоги щодо організації безпечного ведення робіт на підприємстві, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.

В ході розмови було обговорено зміни та новації в трудовому законодавстві в умовах воєнного стану. Зокрема, укладення з новими працівниками строкових трудових договорів на період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника; переведення працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди; відсутність застосування двомісячного строку попередження працівника про зміну істотних умов праці.

Посадовець акцентував увагу, що на сайті Управління Держпраці діє сервіс «Інтерактивний інспектор», за допомогою якого можна знайти відповідну інформацію.

Також, отримати роз’яснення можна за допомогою таких засобів комунікації: