Працівникам ЦНАПу Косівської громади роз’яснили про зміни в нормі робочого часу

02 травня 2022

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Валентина Соколовська провела роз’яснювальну роботу з питань організації трудових відносин та змін в трудовому законодавстві в період дії воєнного стану для бухгалтерії ЦНАПу Косівської громади.

Посадовець акцентувала увагу на порядку надання щорічної основної відпустки, додаткових відпусток та відпусток без збереження заробітної плати на час воєнного стану.

Крім того, роз’яснила зміни в нормі робочого часу працівників у травні 2022 року та порядку оплати праці за ці дні.

Відповідно до вимог Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої – п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України не застосовуються.

Тобто, тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів не скорочується, а святкових та неробочих днів – не має. Оплата праці за ці дні проводиться як у звичайний (не святковий) робочий день.