В Івано-Франківську на спільній нараді обговорили напрямки співпраці щодо надання підтримки релокованим підприємцям

03 травня 2022

На Прикарпатті під час круглого столу обговорено актуальні напрямки співпраці між Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області та Івано-Франківською обласною службою зайнятості щодо надання підтримки підприємцям, які прагнуть перемістити свій бізнес до регіону.

Під час заходу обговорено пріоритетні напрямки співпраці з питань надання консультаційної допомоги та підтримки релокованим на Прикарпаття підприємствам.

Разом з тим, акцентовано увагу на те, що бізнес, який перемістився на Прикарпаття, повинен отримати максимальне сприяння та консультаційну допомогу. Адже співпраця і максимальне сприяння бізнесу державних органів – найкраща підтримка в умовах воєнного стану.

В межах своєї компетенції Управління Держпраці в Івано-Франківській області та обласний центр зайнятості надають консультації та допомагають вирішити ряд питань, а саме:

  • пошук приміщень для переведення працівників та необхідного технологічного обладнання із зони бойових дій;
  • надання допомоги в укомплектуванні підприємств кваліфікованим персоналом, професійному навчанні безробітних на замовлення роботодавців з можливістю навчання безпосередньо на виробництві;
  • надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні;
  • консультаційний супровід щодо оплати праці, звільнення, переведення, оголошення простою, обліку робочого часу, створення безпечних та комфортних умов праці, надання адміністративних послуг.

Якщо Ви бажаєте здійснювати свою діяльність на території Івано-Франківської області і маєте потребу в отриманні консультаційної підтримки, звертайтеся за допомогою до наших фахівців:

  • телефон +38099 526 11 34 (Viber, Telegram, WhatsApp);
  • електронна пошта: dsp@if.dsp.gov.ua ;
  • форма для отримання роз’яснень: https://cutt.ly/DA3TQtw ;
  • telegram-канал: https://t.me/+TGu7sCFmXh5jZDYy