З працівниками фермерського господарства «Водолій-55» обговорили вимоги безпеки під час використання пестицидів

06 травня 2022

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Микола Олексюк  провів превентивний захід з працівниками фермерського господарства «Водолій-55» Городенківської територіальної громади Коломийського району з питань дотримання вимог безпеки під час використання пестицидів.

Транспортування, зберігання та застосування пестицидів потрібно здійснювати з дотриманням вимог Закону України «Про пестициди і агрохімікати» та інших нормативно-правових актів у частині безпечного здійснення робіт із транспортування, зберігання та застосування пестицидів.

До робіт з використанням пестицидів допускаються працівники, які визнані здоровими під час проходження медичних оглядів та пройшли навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці.

Усі роботи з пестицидами необхідно здійснювати з використанням засобів індивідуального захисту та дотриманням гігієни праці.

Не дозволяється транспортувати разом різні види пестицидів, хімічна взаємодія яких у разі порушення герметичності упаковки може спричинити займання.

Не дозволяється перевозити пестициди разом із біологічними засобами захисту рослин, харчовими і кормовими продуктами та іншими вантажами, а також із людьми.

У машинах, які застосовуються для роботи з пестицидами, усі з’єднання магістралей переміщення пестицидів (фланці, затички, штуцери, ніпелі, люки тощо) повинні мати ущільнювальні прокладки.

Не дозволяється експлуатувати машини і обладнання без захисних огорож та кожухів.

Не дозволяється у місцях проведення робіт із застосуванням пестицидів та зберігання хімічних речовин вживати їжу, палити та користуватися відкритим вогнем.