Посадовці Управління Держпраці провели перевірку знань з питань охорони праці працівників ТОВ «Уніплит»

09 травня 2022

Посадові особи відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в Івано-Франківській області взяли участь у роботі комісії з перевірки знань правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів у працівників ТОВ «Уніплит».

У рамках превентивного заходу та інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведено робочу зустріч з керівництвом та працівниками даного суб’єкта господарювання. Посадовцями Управління роз’яснено особливості та вимоги порядку провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання під час воєнного стану.

Заступниця начальника відділу Віра Петриляк звернула увагу присутніх на особливостях функціонування бізнесу в умовах війни. Посадовиця повідомила, що з метою дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та недопущення зупинки виробництва, Урядом прийнято ряд Постанов, які дають право суб’єкту господарювання забезпечувати виконання робіт, не порушуючи при цьому законодавства з питань охорони праці.

Також, керівництву ТОВ «Уніплит» повідомлено про те, що Держпраці прийняла рішення про розширення сфери надання консультаційної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни. Відтепер усі роботодавці зможуть отримати консультації, зокрема з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.

Звернутися за допомогою і отримати її у зручній формі може кожен суб’єкт господарювання, що здійснює свою діяльність на території України. Для цього достатньо на інформаційному порталі відвідати розділ «Консультаційна підтримка роботодавців» і  залишити заявку на отримання консультативної допомоги.