Працівникам ТзОВ «Віон Україна» про особливості проведення медичних оглядів в умовах військового стану

10 травня 2022

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Галина Луцька з інформаційним візитом завітала до ТзОВ «Віон Україна».

Керівнику та працівникам підприємства роз’яснили особливості проведення медичних оглядів в умовах військового стану.

Зокрема, посадовець надала роз’яснення щодо визначення категорії працівників, які підлягають попереднім (періодичним) медичним оглядам, визначення шкідливих умов праці на підставі проведеної атестації робочих місць та нюанси переведення на легшу роботу у разі виявлення не відповідності стану здоров’я.

Роботодавець зобов’язаний організувати проведення лабораторних досліджень з визначенням шкідливих умов праці, та надати копії документів в Управління Держпраці, проте у зв’язку з військовими діями, у разі неможливості проведення таких досліджень, за основу беруться результати атестації робочих місць за умовами праці.

Для релокованих підприємств, з врахуванням змін умов праці без зміни виробничого процесу, у разі неможливості проведення досліджень, визначення шкідливих факторів проводиться аналогічно, за результатами попередньої атестації робочих місць на підприємстві.

Державний інспектор також наголосила, що фахівці Управління Держпраці відтепер надають консультаційний супровід не тільки переміщеним підприємствам, а й іншим, які продовжують працювати в умовах війни.