Інспектори Управління Держпраці продовжують розповідати про переваги задекларованої праці

28 червня 2022

З метою підвищення обізнаності роботодавців та працівників щодо переваг офіційного працевлаштування та з метою зниження рівня незадекларованої праці, посадовці Управління Держпраці проводять посилену інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Під час інформаційних візитів до роботодавців Івано-Франківської області, фахівці Управління акцентують увагу на особливостях законодавства про працю під час воєнного стану, зокрема, надають роз’яснення щодо питання укладення трудових договорів, встановлення робочого часу та часу відпочинку, оплати праці, відпусток, а також призупинення дії трудового договору.

Також звертають увагу працівників на ризиках потрапляння до пастки торгівців людьми при пошуку роботи, наголошуючи на тому, що не варто погоджуватись на роботу, якщо вам пропонують працювати нелегально, явно завищену зарплату, вимагають плату за працевлаштування тощо.

Разом з тим, інспектори праці поширюють серед громадян тематичні буклети з корисною інформацією та розповідають працівникам та роботодавцям про можливості інформаційного порталу Держпраці, де можна отримати консультацію і знайти відповіді на актуальні запитання щодо трудового законодавства.