Працівникам харчової промисловості про безпеку праці та мінімізацію ризиків травмування на робочих місцях

07 березня 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Івано-Франківській області проконсультували трудовий колектив підприємства харчової промисловості ТОВ «Дельта-98» щодо безпеки праці та мінімізації ризиків травмування на робочих місцях.

Інспектори поінформували працівників про ризики та профілактику приховування нещасних випадків в процесі трудової діяльності, обговорили основні вимоги порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, а також розглянули галузеві нормативно-правові акти з охорони праці.

Фахівці роз’яснили, що згідно з деякими питаннями забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану, право на провадження господарської діяльності насамперед може набуватися суб’єктами господарювання на підставі безоплатного подання до центрів надання адміністративних послуг на отримання дозвільних документів.

Зокрема, було окреслено переваги легального працевлаштування, серед яких:

  • страховий стаж;
  • соціальні виплати;
  • гарантована відпустка та ін.

Посадові особи наголосили, що незадекларована праця позбавляє людину соціальної захищеності: людей старшого віку – достойних пенсій, хворих – оплати лікарняних листків, а безробітних – грошової допомоги по безробіттю.

Більше інформації за посиланнями на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/ ; у розділі питання/відповіді на сайті Держпраці та у телеграм-каналі Управління: https://t.me/ifderzhpratsya .