Прикарпаття: у Калуші молодь інформували про особливості працевлаштування неповнолітніх

07 червня 2024

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відзначають 1 червня та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який відзначають 12 червня, працівники Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  проводять інформаційні заходи, присвячені боротьбі із дитячею працею.

Головними державними інспекторками відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області  проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з молоддю в місті Калуш.

Фахівчині Держпраці ознайомили працівників літніх майданчиків, закладів швидкого харчування та кав’ярень з вимогами законодавства про працю неповнолітніх, роз’яснили дозволений вік, з якого можна працювати, максимальну тривалість робочого часу, особливі умови праці та додаткові гарантії праці неповнолітніх.

Інформаційні заходи організовано з метою популяризації серед молоді переваг офіційного працевлаштування, яке гарантує працівнику нарахування страхову стажу, оплачувані відпустки та лікарняні.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua