Проведено семінар з психосоціальної підтримки

12 червня 2024

На семінарі  з  представниками та профспілками державних установ завідувач сектору з питань впровадження та реалізації програм психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області  Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Стефанія Сендецька   представила  мультимедійну презентацію на тему «Психосоціальна підтримка на робочому місці». Стефанія Володимирівна зазначила, що стан ментального здоров’я залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних, економічних, а також на сьогодні зазнає впливу  ситуації в країні. Важливим аспектом ментального здоров’я  для працездатного населення є  психосоціальна підтримка на робочому місці.

Щоб психосоціальна  підтримка була системною, відбувалася на постійній основі й мала профілактичний характер, необхідна відповідна система дій: політика і програма заходів у межах цієї політики. Фахівчиня Держпраці акцентувала увагу присутніх на етапах запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці. Відмітила, що  підтримка керівника підприємства, ініціатива профспілки – ключ до успіху у втіленні політики  психосоціальної підтримки на робочому місці. Адже, турбота  про ментальне здоров’я  працівників – це складова безпеки і здоров’я на роботі. Це може врятувати  життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність. Усі форми психосоціальної підтримки сприяють створенню здорового та продуктивного робочого середовища.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці, трудового законодавства та психосоціальної підтримки в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua