Підприємців Чернівців проінформовано про правові підстави оформлення офіційних трудових відносин з громадянами інших держав

22 липня 2024

Низку інформаційних відвідувань підприємств малого бізнесу Чернівців провели посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці. Роботу організовано спільно з фахівцями Міграційної служби в регіоні у рамках операції «Мігрант».

Спільні інформаційні заходи проведено серед суб’єктів господарювання сфери торгівлі та громадського харчування. Підприємців ознайомлено з нормами чинного міграційного та трудового законодавства. Роз’яснено про укладання трудових договорів з іноземцями та особливості офіційних трудових відносин з громадянами інших держав.

Фахівці Держпраці попередили роботодавців про відповідальність  за неофіційне використання праці такої категорії громадян, а також за інші порушеннях чинного трудового законодавства. Серед респондентів розповсюджено інформацію з питань протидії торгівлі людьми, примусової праці, трудової експлуатації.

Відповідна робота проводиться на виконання Окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці. Інформаційні заходи кампанії триватимуть упродовж двох найближчих тижнів.

Загалом, Управлінням інспекційної діяльності у Чернівецькій області в рамках реалізації  операції «Мігрант» вже проведено 12 інформаційних заходів. Під час одного із відвідувань виявлено працюючого іноземця, у котрого відсутній дозвіл на працевлаштування.

Актуальна інформація, як убезпечити себе від примусової праці та трудової експлуатації: https://pratsia.in.ua