Буковина: проведено інформаційний захід

31 липня 2024

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці здійснюють  інформаційні заходів, націлені на мінімізацію неоформлених трудових відносин.

Головний державний інспектор Іван Дамаскін відвідав на Герцаївщині підприємство з виробництва будівельних матеріалів: цегли, черепиці та інших виробів з випаленої глини. Основна тема превентивного заходу – поширення інформації про переваги офіційної праці, особливо, в умовах воєнного стану.

Спілкуючись з представниками суб’єкта господарювання та працівниками трудового колективу, посадовець Держпраці наголосив на нормах Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»;  щодо укладання трудових договорів з найманими працівниками; залучення персоналу до виконання сезонних робіт, або ж на підставі цивільно-правових угод; нарахування та виплати заробітної плати, відпускних виплат тощо.

Зазначалося на дотриманні трудових прав працівників вразливої категорії – людей з обмеженими фізичними можливостями, молодих працівників.

Учасників робочої зустрічі інформовано про цільові адаптивні програми збереження ментального здоров’я та психосоціальної підтримки на робочому місці.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства та безпеки праці: https://pratsia.in.ua/