Буковина: у місцевій автошколі інформовано про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

06 серпня 2024

Управлінням інспекційної діяльності  у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держслужби з питань праці проведено інформаційний захід в одній з автошкіл Глибоччини. Під час зустрічі головний державний інспектор відділу з питань праці південно-східного напрямку Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Іван Дамаскін розповідав працівникам та відвідувачам автошколи про основні вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».   Зокрема, роз’яснено вимоги законодавства:

у частині укладання офіційних трудових відносин між найманим персоналом та роботодавцями;

фіксації та виконання трудових договорів;

питання оплати праці, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці;

забезпечення соціального захисту та трудових прав працівників вразливих категорій:  внутрішньо переміщених осіб, осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Фахівець Держпраці інформував присутніх про Урядові ініціативи з підтримки працевлаштування працівників пільгових категорій та компенсаційних виплат роботодавцям.

Також під час зустрічі опрацьовано актуальні питання психосоціальної підтримки на робочих місцях, зокрема, профільні програми збереження ментального здоров’я у робочому середовищі, зазначено на доцільності впровадження кращих практик психосоціальної та психоемоційної підтримки у трудових колективах. Проінформовано про практичні рекомендації, розміщені на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/