Прикарпаття: працівникам торгівлі – про безпеку праці

12 серпня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці проведено превентивні заходи з безпеки праці на підприємствах торгівельної галузі. Зокрема, головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Богдана Туєшин  побувала на підприємствах, які займаються оптовою торгівлею.

Під час зустрічі фахівчиня Держпраці ознайомила працівників з особливостями застосування законодавства з питань охорони праці, акцентувала увагу на важливості безпечного виконання робіт на висоті  та необхідності використання засобів індивідуального захисту працівників.

Окремо були обговорені питання порядку в робочих зонах, недопущення захаращування проходів, зволожування пилу з подальшим його видаленням. Адже охайна робоча зона є ознакою ефективного підприємства.

На завершення заходу Богдана Миронівна надала відповіді на запитання працівників, наголосила  на необхідності дотримання інструкцій з охорони праці при виконанні робіт для запобігання виробничого травматизму.

Більше інформації про найпоширеніші питання охорони праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua