З керівниками агропромислових формувань Тлумацької ОТГ провели нараду щодо безпеки проведення жнив

15 липня 2021

Головний  державний  інспектор  відділу  нагляду  в  АПК  та  СКС  Микола Олексюк  взяв участь в  нараді з питань безпеки проведення жнив із керівниками агропромислових формувань, які ведуть трудову діяльність на території Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади.

Під час свого виступу інспектор закликав керівників до створення належних, безпечних і здорових умов під час виконання зернозбиральних робіт. Не допускати до виконання робіт працівників, які не пройшли в установленому порядку інструктажі, навчання та перевірку знань з охорони праці. Здійснювати постійний контроль щодо дотримання працівниками законодавчих та нормативних актів з питань охорони праці, вимог інструкцій з охорони праці, вимог безпеки під час виконання робіт; за утриманням в справному стані та безпечною експлуатацією обладнання, машин, механізмів, електрогосподарства. Особливо потрібно виключати прямий контакт обслуговуючого персоналу з оброблюваним продуктом, особливо у завальних ямах і бункерах. Саме це допоможе знизити ризики виникнення нещасних випадків та не допустити смертельний травматизм на виробництві.

Також, Микола Олексюк поінформував учасників наради про те, що з 1 липня на всій території України стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин, до якої залучені інспектори праці, представники Національної поліції, Державної податкової служби. Розповів про ризики та наслідки використання незадекларованої праці, як для роботодавця, так і для працівника та наголосив на правильності оформлення трудових відносин.