Прикарпаття: проведено семінар з легалізації трудових відносин

26 серпня 2024

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» фахівчиня Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  спільно з  працівниками  Коломийської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості  провела семінар на тему  «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю».  На зустрічі, яка відбулась, 22 серпня 2024 року, виступила головна державна інспекторка відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Галина Самуляк.

Під час заходу Галина Василівна наголосила присутнім на очевидності економічних та соціальних переваг отримання легальних доходів. Зокрема, для роботодавців позитивним моментом зафіксованих трудових відносин є підвищення відповідальності за порушення норм трудового законодавства, та відповідно, захищеність роботодавця при вирішенні різноманітних суперечок. Також наголосила, що наймані працівники, з якими укладено трудові відносини, отримують соціальний захист від держави, що сприяє підвищенню рівня соціального захисту населення.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/