Буковина: фахівці Держпраці провели інформаційні відвідування підприємств та підприємців Сторожинеччини

04 вересня 2024

Мобільна робоча група фахівців Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провела превентивні заходи в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» у Сторожинецькій територіальній громаді. Підприємствах малого та середнього бізнесу відвідали головні державні інспектори Юрій Колодченко, Олена Антофій та Марина Мойсей.

Відвідування суб’єктів господарювання проведено у тісній взаємодії з представниками органу місцевого самоврядування, а саме Сторожинецької міської ради. До організації заходів долучилися завідувачка сектору доходів і зборів фінансового відділу міської ради Валентина Лушнікова  та староста Панківського старостинського округу Сергій Казюк.

Інформаційні візити здійснено у заклади торгівлі, громадського харчування, надання послуг населенню, на підприємство з переробки молока та виготовлення молочної продукції.

Під час ділового спілкування з підприємцями інспектори Держпраці наголосили на запобіганні неофіційній зайнятості. Підкреслено, що роботодавці зобов’язані усвідомлювати усі ризики допуску до роботи неоформлених працівників та фінансової відповідальності, яку доведеться понести у разі порушення чинного законодавства про працю.

Неофіційна праця підриває економічні основи держави, від чого у нинішній надважкий час напряму залежить її обороноздатність, – на цьому констатували під час інформаційних відвідувань представники Держпраці.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.