Прикарпаття: в селищній раді проведено нараду з безпеки праці

09 вересня 2024

З метою попередження виникнення травматизму та зниження його рівня в 2024 році фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують надавати на підприємствах консультативну допомогу.

Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марією Возняк проведено виробничу нараду у Солотвинській селищній раді Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

На зустрічі обговорено питання змін в законодавстві України з питань охорони праці в умовах військового стану, наголошено на належній організації суб’єктом господарювання безпеки праці та мінімізації небезпечних виробничих факторів на робочих місцях працівників та обговорено заходи, які необхідно провести з цих питань з працівниками  селищної ради. Також значну увагу приділено забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, своєчасному навчанню та перевірці знань з питань безпеки праці, проведенню інструктажів з питань охорони праці на робочих місцях та медоглядів.

По завершенню заходу фахівчиня Держпраці порекомендувала посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити неухильне дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавства з охорони праці.

Більше інформації, як працювати безпечно, – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua