Буковина: триває кампанія «Виходь на світло»

10 вересня 2024

У рамках інформаційної кампанії, націленої на мінімізацію неофіційної зайнятості, посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців регіону щодо належного дотримання трудового законодавства.

Превентивною роботою охоплено заклади торгівлі, громадського харчування, надання послуг, виробництва продуктів харчування тощо.

Роботодавцям наголошено на обов’язковості оформлення трудових відносин, попереджено про відповідальність за ігнорування норм чинного трудового законодавства.

Працівникам трудових колективів підприємств різних форм власності, установ, організацій роз’яснено, як відстоювати свої соціальні гарантії та трудові права, якщо суб’єкт господарювання відмовляється від офіційного укладання трудових правовідносин.

Наразі серед роботодавців Буковини інспектори Держпраці провели понад 200 інформаційних відвідувань.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.