Прикарпаття: у ТОВ «Електросвіт» – про важливість збереження стійкого ментального здоров’я працівників

11 вересня 2024

Завідувачка сектору з питань впровадження та реалізації програми психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно – Західного міжрегіонального управління Держпраці Стефанія Сендецька провела інформаційно – розʼяснювальний захід у ТОВ «Електросвіт».

Посадовець Управління зазначила на факторах збереження фізичного та психічного здоров’я працівників; розповіла про передові практики психоемоційної підтримки у робочому середовищі; поінформувала про низку профільних проектів, які реалізуються Держпраці та її територіальними органами, зокрема, програму – «З турботою про себе та кожного».

Представниця територіального органу акцентувала увагу, що турбота про ментальне здоров’я  працівників – складова безпеки на роботі, що сприяє ефективній праці та забезпеченню кращих результатів.

Зазначила, щоби психосоціальна  підтримка була системною, відбувалася на постійній основі й мала профілактичний характер необхідна відповідна система дій: політика і програма заходів у межах цієї політики.

Суб’єкти господарювання, котрі піклуються, у тому числі,  про ментальний добробут співробітників, мають більше клієнтів, вищу продуктивність праці, нижчу плинність кадрів та унеможливлюють  настання нещасних випадків на виробництві.

Як роботодавцю забезпечити психосоціальну підтримку на робочих місцях:  https://pratsia.in.ua