Прикарпаття: у рамках кампанії «Виходь на світло» здійснено спільні інформаційні відвідування підприємців Коломийської громади 

12 вересня 2024

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» головна державна інспекторка відділу з питань праці південного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці  Галина  Самуляк здійснила відвідування суб’єктів господарювання Коломийської об’єднаної територіальної громади.

Підприємці здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі та організації громадського харчування.

Інформаційні відвідування місцевих суб’єктів господарювання проведено у тісній взаємодії з посадовцями Коломийської міської ради.

Під час спільних превентивних заходів представникам малого та середнього бізнесу громади надано консультації з питань ефективного дотримання законодавства про працю, роз’яснено його основні вимоги, зокрема, у частині належного укладання офіційних трудових відносин з найманим персоналом.

Працівників  попереджено про ризики та наслідки не задекларованої праці.

Водночас роботодавців поінформовано про відповідальність за ігнорування, чи недотримання норм чинного трудового законодавства.

Актуальна інформація  з найпоширеніших питань трудового законодавства, законодавства з безпеки та гігієни праці – на порталі:  http://pratsia.in.ua/