На Івано-Франківщині проводять операцію «Мігрант»

02 жовтня 2024

В Південно-Західному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці відбулась нарада з питань проведення цільових заходів під умовною назвою «Мігрант».

В зустрічі взяли участь працівники Міжрегіонального управління на чолі з начальником Богданом Сагайдаком, а також представники Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області. Обговорено питання міжвідомчої взаємодії, обміну інформацією, взаємодію робочих груп на регіональному рівні.

Нараду проведено на виконання Порядку проведення заходів щодо здійснення нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері. Зокрема, впродовж жовтня 2024 року фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно міграційною службою здійснюють спільні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Нагадуємо: роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (ст. 42 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 №5067-VI).

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua