На Прикарпатті проводять операцію «Мігрант»

09 жовтня 2024

Інспектори Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з працівниками Державної міграційної служби України провели захід під умовною назвою «Мігрант».

Під час спільного заходу стосовно запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України, фахівці Держпраці відвідали роботодавців міста Івано-Франківська, які здійснюють господарську діяльність у сфері будівельної галузі.

Підприємства,  установи та організації, незалежно від форми власності  і  господарювання,  можуть  використовувати  працю  іноземців  та осіб без громадянства на території України лише за наявності у них дозволу  на  працевлаштування, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства – документ, який надає право роботодавцю тимчасово використовувати працю іноземця або особи без громадянства.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua