Під час спільного інспектування працівники Держпраці та податківці виявили 2 неоформлених працівників

23 липня 2021

Під час перевірки одного із закладів громадського харчування міста Івано-Франківська з питань оформлення трудових відносин з найманими особами та з метою здійснення контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібний продаж алкогольних товарів та тютюнових виробів, працівниками управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно з податківцями Головного управління ДПС виявлено ряд порушень.

Зокрема, на час проведення контрольно-перевірочних заходів у закладі працювали 2 працівники, трудові договори з якими не були оформлені. Крім цього, встановлено порушення порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій. Власники закладу погодились з виявленими фактами порушень та разом з працівниками надали представникам контролюючих органів пояснення.

За виявлені порушення до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції, передбачені законодавством. Також посадовці роз’яснили роботодавцям та працівникам про необхідність офіційного працевлаштування та виплати заробітної плати.