Держпраці проводить перевірки суб’єктів господарювання, які допустили заборгованість із заробітної плати

10 жовтня 2024

Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці постійно проводить позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо суб’єктів господарювання, відносно яких наявна інформація про порушення строків та першочерговості виплати заробітної плати.

Заходи здійснюються відповідно до доручення Прем’єр-Міністра України та окремого доручення Держпраці стосовно проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог статті 16 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та законодавства про працю в частині дотримання строків та першочерговості виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях та у фізичних осіб-підприємців, відносно яких наявна інформація про порушення строків виплати заробітної плати більше як на 1 місяць.

Окрім того, керівництво Міжрегіонального управління проводить безпосередні зустрічі з керівниками підприємств-боржників, на яких обговорюються графіки погашення заборгованості. Нещодавно відбувся один з таких заходів за участі заступника начальника Міжрегіонального управління Максима Тиченка та керівника одного з комунальних підприємств Косівського району Івано-Франківської області. Представник суб’єкта господарювання повідомив про вжиті ним заходи щодо усунення заборгованості з виплати заробітної плати.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.