Буковина: керівникам освітніх закладів Вижниччини роз’яснено окремі нюанси надання відпусток працівникам

11 червня 2024

Низку актуальних питань дотримання трудового законодавства обговорено на семінарі-нараді  у відділі освіти, культури, медицини і спорту Вижницької міської ради. В заході взяв участь  головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Юрій Колодченко, а також директори місцевих освітніх закладів та представники структурного підрозділу органу місцевого самоврядування.

На зустрічі мовилося про початок відпускної кампанії у педагогічних колективах та про основні зміни при наданні відпусток, врегульовані  Законом  України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» за №3494-ІХ, що набув чинності наприкінці грудня минулого року.

Зокрема, деталізовано на тривалості основних та інших видів відпусток, обмеженнях при їх наданні; нарахуванні відпускних виплат, нарахуванні грошової компенсації за невикористані дні відпустки тощо. Зазначено також на результатах інформаційних заходів, які проводять у регіоні інспектори Управління. Акцентовано на інформаційних кампаніях Держпраці, у тому числі, приуроченій Всесвітньому дню боротьби з дитячою працею.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua