Буковина: місцевим підприємцям надають роз’яснення щодо безпечного використання електрогенеруючого обладнання

11 січня 2023

Фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання різних форм власності з питань безпечного використання електрогенеруючого обладнання.

В ході інформаційної роботи особливу увагу підприємців звертають на вимоги при експлуатації обладнання, його технічні параметри,  а також на цілком ймовірну можливість виникнення нештатних ситуацій при роботі генераторів.

Респондентам  надають рекомендації щодо мінімізації ризиків травмувань при використанні  та експлуатації електрогенеруючого обладнання та роз’яснюють, якими мають бути дії  при настанні чи виявленні небезпеки.

Фахівці Держпраці водночас детально інструктують,  у яких саме  випадках використовувати генератори  категорично заборонено.

Підприємців повідомляють про те, що фахівці територіального органу Держпраці розробили відповідну пам’ятку щодо безпечної експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Рекомендації щодо безпечного ведення робіт та використання технічного обладнання – на інформаційному порталі Держпраці : https://pratsia.in.ua