Буковина: на деревообробному підприємстві проведено моделювання події нещасного випадку на робочому місці

01 липня 2024

Головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Марина Мойсей провела на підприємстві малого бізнесу  деревообробної галузі моделювання події нещасного випадку на робочому місці.

Превентивну роботу організовано у фізичної особи-підприємця, котрий, здійснюючи виробничу діяльність, отримав свого часу тяжку травму кінцівки руки.

За результатами розслідування випадку виробничого травматизму, детального аналізу та обговорення, відбулося практичне відпрацювання заходів безпеки праці безпосередньо у виробничому цеху, де мало місце травмування. Учасники моделювання пропрацювали критичні фактори, що призвели до виникнення нештатної ситуації зі складним наслідком.

Фахівчиня Держпраці акцентувала увагу на необхідності дотримання вимог галузевих Правил охорони праці: при виконанні робіт підвищеної небезпеки; при експлуатації машин, механізмів, устаткування та обладнання підвищеної небезпеки; використанні засобів індивідуального захисту.

Водночас інспекторка виокремила можливі професійні ризики при настанні  інших нештатних ситуацій на підприємстві, пов’язаних, зокрема, з  частим відключенням електропостачання.

Підприємця націлено на беззаперечне дотримання Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки та безпеки праці.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua