Буковина: на місцевих АЗС забезпечено інформаційні роз’яснення з безпеки праці

26 серпня 2024

Дотримання норм промислової безпеки та безпеки праці на місцевих АЗС опрацювали зі суб’єктами господарювання  під час інформаційних відвідувань фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Зокрема, наголошено на дотриманні вимог нормативно-правових актів з безпеки праці під час роздрібної торгівлі рідким пальним, приймання та зберігання нафтопродуктів; належному технічному стані обладнання підвищеної небезпеки, за допомогою якого здійснюється реалізація споживачам паливно-мастильних  матеріалів.

Зазначено, що експлуатація обладнання та устаткування підвищеної небезпеки вимагає в обслуговуючого персоналу додаткових навичок та умінь, тому працівники зобов’язані проходити відповідні навчання та перевірку знань з безпеки праці, інструктажі, медичні огляди.

Персонал має бути забезпечено у повному обсязі якісними засобами індивідуального та колективного захисту, спецодягом тощо.

Посадовці Управління рекомендували суб’єктам господарювання  проведення профілактичних заходів, націлених на попередження виробничого травматизму на підприємствах, наголосили на відповідальності за приховування нещасних випадків під час виробничої діяльності, нормах Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Учасникам також рекомендовано проведення відповідних тренінгів з ліквідації наслідків можливих аварійних ситуацій на підприємствах, непередбачуваних обставин природної сили, надання домедичної допомоги.

Актуальна інформація, як працювати безпечно –  на порталі Держпраці  https://pratsia.in.ua