Буковина: на найбільшому підприємстві з виробництва олії в області проведено тематичний тренінг 

24 березня 2023

Тематичний тренінг з питань організації безпечного проведення газонебезпечних робіт організували фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області на ПрАТ  «Чернівецький олійно-жировий комбінат».

Участь у тренінгу від територіального органу Держпраці взяли керівники та головні державні інспектори відділу з питань безпеки праці, відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами.

Безпосередніми учасниками заходу  стала виробнича бригада підприємства  під керівництвом інженера  – технолога.

На початку тренінгу представники Управління наголосили  на консультативних функціях Держпраці в умовах воєнного стану та окреслили результати роботи, проведеної профільними фахівцями  щодо підвищення рівня безпеки та  гігієни праці на підприємствах Буковини.

У ході тренінгу працівники відпрацьовували виконання  робіт підвищеної небезпеки, зокрема, в умовах закритого простору.

Також увагу учасників було зосереджено на важливості належної експлуатації  механізмів, устаткування,  обладнання підвищеної небезпеки.

Фахівці Держпраці наголосили  керівникам  підприємства на доцільності  проведенні додаткових інструктажів для працівників, які допоможуть убезпечити експлуатацію даного обладнання, гарантуватимуть його надійне використання та унеможливлять настання випадків виробничого травматизму.

Також під час практичного виконання завдань  опрацьовано алгоритм дій виробничої бригаду у разі настання  нестандартних,  чи аварійних ситуацій, які цілком можливо можуть виникнути  у процесі діяльності.

За результатами практичних завдань тренінгу, представники територіального органу Держпраці надали працівникам підприємства низку додаткових практичних рекомендацій.