Буковина: обговорено шляхи погашення заборгованості по заробітній платі у місцевих закладах охорони здоров’я

05 січня 2023

Головні державні інспектори відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно – Західного міжрегіонального  управління Держпраці провели низку інформаційних відвідувань та нарад в окремих медичних установах Буковини.

Робочі зустрічі відбулися у тих  медичних закладах, де за даними  Професійної спілки працівників охорони здоров’я України,  наявна заборгованість по заробітній платі. За даними моніторингу профспілкового органу станом на середину грудня 2022 року була наявна заборгованість із заробітної плати у 6 медичних закладах на суму у майже  36  мільйонів гривень.

Головні державні інспектори Управління  відвідали з інформаційно-роз’яснювальними  візитами усі без винятку медичні установи регіону, де було зафіксовано заборгованість. На час проведення інформаційних відвідувань  невиплата заробітної плати наявна у трьох лікувальних установах.

Посадовці провели робочі наради з відповідальними особами  лікарень, де наголосили на необхідності вжити усіх можливих заходів для вирішення нагальної проблеми та забезпечити конституційні права працівників медичних установ Буковини на повне та своєчасне отримання заробітної плати.

Присутнім обговорили причини виникнення заборгованостей та шляхи і терміни її обов’язкового погашення. Водночас керівників лікувальних закладів зобов’язано невідкладно поінформувати про результати погашення заборгованості Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області.