Буковина: у рамках операції «Мігрант» здійснено інформаційне відвідування підприємства харчової промисловості

18 липня 2024

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу  серед суб’єктів господарювання Чернівецької області в рамках заходів з виконання законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

На виконання окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці, працівники Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області організували низку відвідувань місцевих роботодавців з метою інформування про неприпустимість нелегального працевлаштування іноземних громадян, а також інших порушень чинного трудового законодавства.

Зокрема, під час відвідування підприємства харчової промисловості, головна державна інспекторка Держпраці Валентина Моргоч розповіла про правові підстави використання праці іноземців; підкреслила, що офіційне працевлаштування іноземців  можливе лише за умови повного  дотримання міграційного законодавства.

Фахівчиня Управління надала додаткові роз’яснення щодо способів ефективного дотримання трудового законодавства в цілому. Мовилося про організацію трудових відносин з найманим персоналом, про підстави укладання офіційних трудових договорів, питання оплати праці тощо.

Принагідно респондентів поінформовано про важливість адаптації на підприємстві програм психосоціальної підтримки, розроблених у рамках Всеукраїнської програми збереження ментального здоров’я «Ти як?»; ознайомлено з профільною програмою психологічної підтримки на роботі «З турботою про себе та кожного», ініційовану Держпраці України.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua