Буковина: в рамках кампанії «Виходь на світло» спільно з фахівцями Пенсійного фонду проведено інформаційні відвідування

06 вересня 2024

Превентивна робота здійснена інспекторами Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області та посадовцями Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області на виконання заходів інформаційної кампанії «Виходь на світло» та Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня не задекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік.

Відвідування проведено серед роботодавців закладів громадського харчування, сфери надання послуг, торговельної галузі Чернівців. Респондентів інформовано про необхідність укладання офіційних трудових правовідносин; про організацію праці найманого персоналу в умовах воєнного стану; надано додаткові роз’яснення окремих чинних нормативно-правових актів з питань законодавства про працю. Зазначено на питаннях оплати праці, організації робочого графіку працівників тощо.

Підкреслено, що найманий персонал не може приступати до виконання трудових обов’язків без укладання трудового договору та без повідомлення про факти працевлаштування територіального органу Державної податкової служби.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.