Чернівці: колективу дитячої лікарні наголосили на дотриманні заходів безпеки з охорони праці

09 січня 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели робочу зустріч з керівництвом та трудовим колективом КНП «Міська дитяча лікарня» у місті Чернівці.

Зустріч проходила за участі заступника начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Руслана Дацюка, заступника начальника Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області – начальник відділу з питань  безпеки праці та начальника відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці.

Під час зустрічі присутні обговорили актуальні питання, які сприятимуть забезпеченню функціонування лікувальної установи в умовах військового стану та, як наслідок, нинішньої  енергетичної кризи.

Особливо детально мовилося про необхідність урахування ризиків, що виникають, або можуть виникнути під час експлуатації та транспортування кисневих балонів, систем трубопроводів подачі кисню, належного функціонування електрогосподарства та ліфтового господарства лікувальної установи.

Зустріч відбувалася в живому дискусійному форматі, її учасники мали змогу поставити посадовцям Держпраці свої запитання та почути фахові відповіді.

Підсумовуючи зустріч, директор медичної установи наголосив на тому, що дитяча лікарня характеризується високим рівнем енергоспоживання та наявністю складного технологічного обладнання. В лікарні щоденно експлуатуються сучасні кисневі станції, трансформаторна підстанція тощо, тому такі зустрічі є необхідними для колективу задля підвищення фаховості у питаннях безпеки праці, уникнення випадків виробничого травматизму та забезпечення надання пацієнтам якісних медичних послуг.