Чернівці: проведено зустріч зі студентами

25 квітня 2024

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці у Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулася зустріч студентства з представниками Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Під час заходу фахівці Міжрегіонального управління Задорська Регіна Василівна та Панчишин Валентина Леонідівна роз’яснили здобувачам освіти основні положення законодавства у сфері охорони праці, висвітлили важливі аспекти безпеки праці та привернули увагу до ризиків, що можуть виникнути на робочому місці. Також були розглянуті приклади травматичних ситуацій і шляхи їх попередження. Акцентовано увагу молоді на тому, що наше здоров’я та безпека – це найважливіші цінності. Нехтування правилами безпеки може мати серйозні наслідки для здоров’я та життя працівників  будь-якої сфери.

Окрему увагу приділено темі легального працевлаштування. Студенти ознайомилися з основами законодавства про працю, отримали детальну інформацію про права і додаткові гарантії для неповнолітніх працівників, а також про умови, за яких вони можуть залучатися до праці.

Метою проведення заходу було підвищення рівня свідомості молоді щодо важливості охорони праці, формування відповідального ставлення до власного здоров’я та безпеки, а також отримання знань і навичок, необхідних для подальшого працевлаштування.

Більше інформації про найпоширеніші запитання з трудового законодавства на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua