Для працівників ПАТ «Укрнафта» НГВУ «Долинанафтогаз» провели тренінг з імітацією реальних подій

13 жовтня 2022

Посадові особи відділу нагляду в нафтогазовому комплексі та гірничорудній промисловості Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно з страховим експертом з охорони праці Калуського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в області провели для працівників ПАТ «Укрнафта» НГВУ «Долинанафтогаз» тренінг з імітацією реальних подій під час виконання робіт в закритих просторах.

Завданням було проведення робіт з очищення резервуару від нафти і донних залишків для проведення діагностики та ремонту.

Посадовці Управління Держпраці роз’яснили необхідність дотримання основних правил безпечного виконання робіт в закритих просторах на кожному етапі їх виконання. Перед спуском у закритий простір необхідно оглянути його, перевірити на загазованість і в разі її наявності ретельно провентилювати переносними вентиляторами у вибухобезпечному виконанні, провести повторний аналіз повітряного середовища.

Інспектори акцентували на забезпеченні працівників спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту.

Звернули увагу на виробничі та зовнішні ризики, що можуть виникнути в умовах воєнного стану, причини виникнення нещасних випадків. Створення здорових та безпечних умов праці для працівників убезпечить настання випадків виробничого травматизму.

Більше інформації про рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану можна отримати з інформаційного порталу https://pratsia.in.ua