Фахівці Управління Держпраці продовжують інформувати підприємців щодо ризиків незадекларованої праці

04 листопада 2022

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області продовжують відвідувати підприємців.

Так, головний державний інспектор Галина Самуляк спільно з посадовцями виконавчого комітету Коломийської ОТГ відвідали заклади харчування міста Коломиї, щоб розповісти про переваги офіційного працевлаштування.

Посадовці роз’яснили, що незадекларована праця не лише позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, а й сприяє ухиленню від сплати податків, що позбавляє бюджет коштів, необхідних для забезпечення Збройних Сил України та підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії росії.

Інспектор праці надала консультації роботодавцям щодо прийому на роботу та звільнення, працівників поінформувала щодо виплати заробітної плати, надання відпусток, тривалості робочого часу тощо.

Більше інформації про трудові відносини під час воєнного стану на сайті Держпраці http://surl.li/cphjh та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/