Фахівці Управління Держпраці в онлайн-режимі провели зустріч з представниками об’єднаних територіальних громад області

21 жовтня 2021

Фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області за сприяння Івано-Франківського регіонального офісу ULEAD з Європою в онлайн-режимі провели зустріч з представниками об’єднаних територіальних громад області.

Зустріч проведено з метою роз’яснення повноважень територіальних громад щодо реалізації законодавства про працю, питанню заборгованості із виплати заробітної плати та використання праці неоформлених працівників.

Представникам територіальних громад роз’яснили основні аспекти законодавства про працю, переваги офіційного працевлаштування та наслідки використання незадекларованої праці для усіх учасників трудових відносин.

Зокрема, наголосили на штрафних санкціях, які чекають на роботодавця у випадку виявлення порушень та нагадали про соціальні гарантії для офіційно працевлаштованих працівників.

Також, увагу присутніх звернули на змінах, що внесені до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг».

Так, до Переліку адміністративних послуг, які надаються через Центри надання адміністративних послуг включено наступні адміністративні послуги:

  • продовження строку дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки;
  • реєстрація декларації безпеки об’єкта підвищеної небезпеки;
  • реєстрація зміни відомостей у декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці;
  • виключення об’єкта підвищеної небезпеки з Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки;
  • реєстрація об’єкта (об’єктів) підвищеної небезпеки з Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки.
  • видача свідоцтва на придбання вибухових матеріалів промислового призначення;
  • видача свідоцтва на зберігання вибухових матеріалів промислового призначення.