Інспектори Управління Держпраці продовжують консультувати підприємців області

01 червня 2022

Головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в Івано-Франківській області Олег Шендирівський та Богдана Туєшин надали консультативну допомогу суб’єкту господарювання, що займається (на волонтерських засадах) пошиттям захисного одягу для українських захисників.

З метою підтримки бізнесу та економіки в умовах війни – фахівці Управління Держпраці провели роз’яснювальну роботу щодо нововведень законодавства, якими на період воєнного стану запроваджено спрощений процес набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

Зокрема, була обговорена спрощена процедура щодо отримання дозволів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Була надана дієва  консультативна допомога стосовно оформлення декларацій про провадження господарської діяльності без отримання відповідних дозволів. Поряд з активним наданням консультаційної допомоги була проведена бесіда з працівниками стосовно експлуатації швейного обладнання в ракурсі правил охорони праці для працівників швейного виробництва (НПАОП 18.2-1.04-13).

Для оперативного отримання відповідей на найпоширеніші питання з охорони праці та трудового законодавства Держпраці створила Telegram бот (@ask_sls_bot) та інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану https://pratsia.in.ua/.