Інспектори Управління проводять інформаційні зустрічі в територіальних громадах області

09 червня 2022

З метою підтримки бізнесу та попередження порушення прав працівників під час дії воєнного стану інспектори праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області продовжують інформаційно – роз’яснювальну кампанію.

Головний державний інспектор відділу трудових відносин та зайнятості Управління провела інформативний захід в Коломийській ОТГ стосовно змін в трудовому законодавстві на час воєнного стану, недопущення примусової праці та щодо надання консультативного супроводу релокованим підприємствам, що у зв’язку зі складною безпековою ситуацією перемістили свої виробничі потужності на територію Коломийської ОТГ.

На території Коломийської ОТГ відновлюють бізнес 8 релокованих підприємств. Інспектор праці окреслила коло актуальних питань трудового законодавства, щодо яких може надати допомогу Управління.

Також, фахівець Управління Держпраці проконсультувала присутніх з нагальних питань трудового законодавства, що все частіше виникають в умовах воєнного стану стосовно працевлаштування, переведення, звільнення з роботи, наданні щорічних основних та додаткових відпусток і відпусток без збереження заробітної плати, оплати праці, розрахункових, інше.

Окрім того, присутнім наголошено, що робота Управління також зорієнтована на надання соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним громадянам, а також на роз’яснення їм актуальних питань трудового законодавства та протидії торгівлі людьми. На території Коломийської ОТГ зареєстровані та проживають 7414 внутрішньо переміщених осіб.

Більше актуальної інформації щодо питань трудового законодавства на сайті https://pratsia.in.ua/