Для малих підприємств Городенківської громади організовано консультаційну допомогу

30 травня 2023

Для малих підприємств Городенківської територіальної громади головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Микола Олексюк  провів інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства з питань безпеки праці.

Під час проведення превентивних заходів, інспектор наголосив  на належній організації суб’єктами господарювання безпеки  праці та мінімізації небезпечних виробничих факторів на робочих місцях.

Значну  увагу приділено забезпеченню  працівників засобами індивідуального захисту, своєчасному навчанню  та перевірці знань з питань безпеки праці, проведенню інструктажів на робочих місцях, медоглядів.

Посадовець розповів про порядок отриманням дозволів  і подання декларацій на виконання робіт та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки і наголосив на постійному підвищенні рівня безпеки на підприємствах шляхом дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Також фахівець  Управління роз’яснив основні питання щодо запобігання настанню нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки та наголосив на недопущенні приховування нещасних випадків.