Івано-Франківськ: працівникам підприємств хімічної промисловості надано технічні консультації щодо безпеки праці

03 лютого 2023

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели ряд технічних консультацій з питань безпеки праці серед працівників підприємств хімічної промисловості зокрема ДП «Калуський дослідно-експериментальний завод інституту хімії поверхні національної академії наук України».

Суб’єкту господарювання наголошено на порядку організації проведення навчання, інструктажів з питань охорони праці та обов’язковому проходженні медичних оглядів працівників.

Роз’яснено організаційно-технічні заходи щодо безпечного виконання робіт, зокрема порядку оформлення наряду-допуску та розпорядження для організації безпечного обслуговування обладнання, виконання робіт у порядку поточної експлуатації, дотриманні загальних вимог безпеки праці, забезпеченні персоналу спецодягом і засобами індивідуального захисту.

Працівникам бухгалтерської і кадрової служби підприємства посадовці надали консультації із  законодавства про працю в умовах воєнного стану, в тому числі щодо оплати праці працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу.

Окремо обговорили питання послідовності дій обслуговуючого персоналу у разі застосування аварійних джерел живлення, а також вимоги безпеки щодо безпечної експлуатації автономного генератора. Висвітлено алгоритм дій працівників та заходи безпеки при подальшому пуску обладнання після відновлення постійного джерела електропостачання.

Крім того, поінформували про зручний спосіб реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці в електронному вигляді.

Більше інформації з питань безпеки праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці.