Івано-Франківськ: про зміни у трудовому законодавстві товариству сфери лісозаготівлі, лісопильного та стругального виробництва

09 лютого 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели семінар-нараду з посадовими особами товариства, яке здійснює діяльність у сфері лісозаготівлі, лісопильного та стругального виробництва.

Під час семінару обговорили організацію трудових відносин в умовах воєнного стану та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин. Зокрема, акцентували увагу на тривалості робочого часу та часу відпочинку, надання відпусток, гарантій прав мобілізованих працівників, призупинення дії трудового договору, підстави для звільнення тощо.

Посадовці наголосили на важливості використання задекларованої праці, неприпустимості відсутності оформлення трудових відносин при працевлаштуванні та ризиках, як для роботодавця так і для працівника при неналежному оформлені трудових відносин.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносин в період воєнного стану за посиланням https://cutt.ly/LZYgbeT та на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua//.