Івано-Франківськ: проведено нараду про заходи з протидії ВІЛ на робочих місцях та дотримання законодавства у галузі безпеки та гігієни праці

26 жовтня 2023

Фахівці відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели нараду про заходи з протидії ВІЛ на робочих місцях та дотримання законодавства у галузі безпеки та гігієни праці з державними службовцями відділу Державної реєстрації Актів цивільного стану реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції в Івано-Франківській області «Open Space».

Посадовці донесли присутнім інформацію про групи підвищеного ризику, шляхи передачі ВІЛ. Тестування на ВІЛ має бути добровільним і проводитися відповідно до вказівок, наведених у Рекомендації МОП щодо ВІЛ та СНІДу 2010 р. (№ 200).

На заході обговорювалось питання стигматизації та дискримінації, а також, мобінгу та відповідальності за вчинення мобінгу. Роз’яснено основні вимоги, що регламентовані Законом ВРУ від 01.12.2022 року, зокрема про відповідальність за цькування та приниження на роботі.

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я під час заходу розглянули тему психосоціальної підтримки.