На АТ «Оріана» проведено інформаційний захід з психосоціальної підтримки

19 липня 2024

Завідувачка сектору з питань впровадження та реалізації програми психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Стефанія Сендецька  провела інформаційно-розʼяснювальний захід  для працівників АТ «Оріана».

На робочій нараді була присутня адміністрація АТ «ОріанаА» та голова ради трудового колективу. Під час виступу Стефанія Володимирівна зазначила, що роботодавець повинен правильно організувати роботу працівників, створювати умови для зростання продуктивності праці, забезпечувати трудову і виробничу дисципліну, неухильно додержувати законодавства про працю і правил охорони праці, здійснювати заходи щодо запобігання та протидії мобінгу, уважно ставитися до потреб і запитів працівників, поліпшувати  умови їх праці та побуту. Необхідно забезпечити  регулярну та прозору внутрішню комунікацію, сформувати психологічно безпечне середовище, де принцип конфіденційності й відсутність стигми та дискримінації має пріоритетне значення.

Фахівчиня Держпраці акцентувала увагу, що роботодавець повинен здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці, проводити інформаційні, навчальні  та організаційні заходи щодо запобігання та протидії мобінгу. Психологічно здорове середовище – це здорове та безпечне середовище, яке сприяє продуктивній роботі, особистісному зростанню, психічному  і фізичному добробуту працівників. Формування й підтримка психологічно безпечного середовища – це більше про запобігання проблемам, ніж про те, як їх владнати, тому   важливим аспектом  є  психосоціальна підтримка на робочому місці. Для того, щоб психосоціальна  підтримка  на робочому місці була системною, відбувалася на постійній основі й мала профілактичний характер, потрібна  відповідна система дій: політика і програма заходів у межах цієї політики.

Під час зустрічі обговорили етапи запровадження Політики психосоціальної підтримки на робочому місці.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua