На базі ДП «Ворохтянське лісове господарство» пройшли змагання лісорубів

09 серпня 2021

Посадові особи Управління Держпраців Івано-Франківській області, взяли участь у конкурсі-змаганні «Лісоруб 2021», який відбувся на базі ДП «Ворохтянське лісове господарство».

Перед початком змагань фахівці Держпраці наголосили учасникам змагань на основних вимогах щодо безпечного виконання робіт під час звалювання лісу та виконання розкряжувальних робіт.

Лісосічні роботи слід виконувати згідно з вимогами законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. Необхідно дотримуватись інструкції з охорони праці, експлуатаційної документації на технічні засоби та інструкцій підприємства-виробника, що затверджуються та діють на підприємстві, карт технологічного процесу та нарядів-допусків.

Присутнім також наголосили, що основними причинами нещасних випадків зі смертельними наслідками в лісовому господарстві, які сталися під час виконання лісосічних та вантажно-розвантажувальних робіт є порушення технологічного процесу та вимог інструкцій з охорони праці.

Цього року звання «Кращого лісоруба» виборювало 16 кваліфікованих лісорубів державних лісових господарств області.

Професія звалювальника лісу відноситься до найбільш небезпечних у світі та передбачає виконання робіт з низкою небезпечних факторів і ризиків. Тому обласні змагання лісорубів є одним з ефективних методів розповсюдження передового досвіду роботи та вивчення високопродуктивних та безпечних прийомів праці.