На Івано-Франківщині активно триває інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

01 вересня 2022

На Івано-Франківщині активно триває інформаційна кампанія «Виходь на світло!», яка спрямована на працівників та роботодавців, що продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин.

Інспектори праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодня відвідують суб’єктів господарювання різних галузей та роз’яснюють працівникам і роботодавцям важливість офіційного оформлення трудових відносин та усі переваги задекларованої праці.

Головний державний інспектор Управління Галина Самуляк спільно з представниками Коломийської міської ради з роз’ясненнями важливості задекларованих трудових відносин відвідали заклади харчування та тимчасового розміщення в місті Коломия.

Посадовці наголосили на важливості легалізації трудових відносин та неприпустимості допуску до роботи неоформлених працівників, безпідставної невиплати заробітної плати, а також зловживань щодо припинення трудових договорів з працівниками у період воєнного стану.

Кожен свідомий громадянин повинен знати та розуміти, що в умовах сьогодення, одним із головних чинників, що наближає нашу перемогу – є підтримка держави! Задекларована праця – це шлях до вільної та економічно сильної держави!

Найманим працівникам роз’яснили, що при належному укладенні трудових договорів вони мають право на соціальний захист, який включає: своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати; захист від незаконного звільнення; гідні та безпечні умови праці; захист від необґрунтованих штрафів; страхові виплати в разі непрацездатності та інше.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh, на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/, у телеграм каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya.

Консультації засобами зв’язку: +380 995261134